Programmet 2017

Fynske Fruer mødes fast 4 fredage årligt fra 9-12. I 2017 bliver det:

  • Fredag d. 10. marts kl. 9-12 i Gallerie Rasmus
  • Fredag d. 19. maj kl. 9-12 i Gallerie Rasmus
  • Fredag d. 1. september kl. 9-12 i Gallerie Rasmus
  • Fredag d. 3. november kl. 9-12 i Gallerie Rasmus

- dertil kommer enkelte tilbud i form af sponsorevent, julefrokost mv. Det står dig frit for at mødes med andre fra netværket ved siden af. Men 4 gange årligt ved vi at man godt kan overkomme som selvstændig.

Hver gang vi mødes er der et indlæg med faglige input og mentale boosts til dig og din virksomhed. Ligesom der hver gang er afsat tid til at drøfte dagens input.

Et medlemsskab koster 2500,- + moms.

3/11-17

KOMMUNIKATION OG MARKEDSFØRING

Personlig branding - sådan finder du dit sweetspot og adskiller dig fra konkurrenterne. Der findes mange coaches, terapeuter, freelancejournalister og konsulenter – ligesom der findes mange kaffebarer, caféer og tøjbutikker. Så skal du skille dig ud fra mængden og få ”gang i butikken”, skal du finde det sweet-spot, hvor du rammer din målgruppes behov, hvor du positionerer dig i forhold til dine konkurrenter – og hvor det giver mening for dig som selvstændig. Det ser vi på til årets sidste netværksmøde, hvor vi skal tale om personlig branding med udgangspunkt i sweet-spot tankegangen. Efter mødet har du fået nogle værktøjer til at finde dit eget sweet-spot, og du har fået nogle konkrete ideer til, hvordan du kan kommunikere det ud. Oplægsholder er Gitte Glibstrup, journalist og partner i kommunikationsbureauet Strup & Strup. Strup & Strup hjælper SMV’er og offentlige organisationer med at finde og fortælle deres gode historier på alle platforme - fra traditionelle til sociale medier til nyhedsbreve og på hjemmesiden.

Tidligere afholdte arrangementer:

1/9-17

Optimer din virksomhed med forretningsmodellen Kanvas

 

Helle Neergaard, Professor hos Institut for Virksomhedsledelse ved Aarhus Universitet med forskningsområde Erhverv og økonomi > Organisation og ledelse > Kvindelige iværksættere samt Netværk i forbindelse med entrepreneurship, kommer i Galleie Rasmus den 1/9-17 og underholder FYNSKE FRUER med introduktion af Forretningsmodel Kanvas.

FYNSKE FRUER vil komme til at arbejde med optimering af egen forretningsmodel denne dag. Arbejdet med forretningsmodellen har nemlig vist sig at være et værktøj, som hjælper iværksættere med til at forstå deres virksomheds potentiale og forbedre deres muligheder for vækst. Så der bliver grobund for yderligere vækst for medlemmerne af FYNSKE FRUER – også i sidste halvår af 2017.

19/5-17

ELEVATORTALEN OG PRÆSENTATION

Siden 2016, hvor vores kære netværk startede, har vi haft folk udefra på scenen ved netværksmøderne. Nu er det på tide, at vi selv står på de skrå brædder, og præsentere vores forretninger for hinanden.

Når vi møder mennesker første gang, danner vi os hurtigt et indtryk af, hvem de er, og hvad vi synes om dem. Derfor giver det god mening at øve sig i at præsentere sig selv, sit arbejde og virksomhed kort, præcist og fængende.

Med afsæt i de mundtlige historier, vi fortæller hinanden hver dag, indkredser vi det, der virker, og får folk til at lytte og huske vores historie. Den gode elevatortale kan være årsag til det næste samarbejde eller den næste kunde.

FYSNKE FRUER er så heldige at have en Formand, der er trænet i at træne andre i ELEVATORTALEN - så hvad er mere nærliggende end at lade Bente Brandstrup instruere os denne dag i Den Effektive Elevatortale.

Vi træner os selv og hinanden i det trygge forum af FYNSKE FRUER, med ærlig og konstruktiv feedback til hinanden. Vi har alle fortjent at få stillet skarpt på vores elevatortale, så den bliver levende, nærværende, effektfuld OG SKABER VÆKST!

Vel mødt den 19. maj 2017 kl. 9-12 på Gallerie Rasmus til endnu en omgang målerettet hyggeligt samvær i levende og inspirerende omgivelser med lidt godt til smagssansen og en ordentlig tur ud af comfortzonen hvor intet er “Løgum”

10/3-17

PERSONLIG POWER OG MOD

Når man går ind og læser om Mette på hendes hjemmeside, er det første der beskriver hende: Netværk, network, nytværk, natwork, newwork, notwork. Mette Ullersted er nemlig en netværksorienteret enkeltmandsvirksomhed. Med sit foredrag: Kunsten at være for meget, kommer Mette Ullersted til Odense og møder FYNSKE FRUER den 10. marts 2017. Hun fokuserer på de dele af sine spidskompetencer der er mest erhvervsorienterede - bl.a. mod og at fremtræde med power samt troværdighed. Og glæd jer, fruer – det bliver en sand fest. Et oprør mod middelmådighed, kedsomhed og mådehold!

Mette Ullersted har bl.a. en baggrund som Cand. Mag i Dramaturgi og Kultur & Formidling - og har tidligere arbejdet som Innovationskonsulent i University College Lillebælt. Allesammen noget der lyder meget formelt. MEN Mette Ullersted er Playmaker – med meget stort P. Hun kan skabe ubalance i forsvaret, så det bliver muligt at komme til et åbent skud på mål. Og så er hun SJOV. Al sin viden og sine værktøjer præsenterer hun i en smuk gaveæske af stand up comedy, der gør det at skulle ”træne sin modighedsmuskel” og lære ”kunsten at være for meget” nemt spiseligt og optageligt for tilskuerne.

20/1-17

NYÅTRSKUR

Ved nytårskuren får sponsorer og FYNSKE FRUER mulighed for at hilse på hinanden. Et par af vores sponsorer kommer med et kort oplæg. Nordfyns Bank, Ledernes VIRKSOM og Deloitte. Deloitte er vært ved friskbrygget kaffe og nybagte boller – og vi fruer skal derpå… TATAM… have en MASTERMIND som skal hjælpe os med at få sat ord og handlig på et af vores personlige forretningsmæssige mål for 2017.

Fredag d. 18. november 2016 kl. 9-12

Slut med at jage kunder - tiltræk dem istedet

Oplæg af Jannie Illum Gade

skaermbillede-2016-10-02-kl-18-03-20

Dagens netværksmøde handler om vores kundetyper, og om hvordan vi kan tiltrække kunder istedet for at jage dem.

Vi får besøg af Jannie Ilum Gade fra Kundemagneterne

Kundemagneterne består af Jannie Ilum Gade (tidligere salgschef, produktchef og direktør med godt 24 års praktisk salgs- & markedsføringserfaring) og Sanne Dollerup (forsker, konceptudvikler og tidligere indehaver af et reklamebureau).

Sammen har de videreudviklet, forbedret og konkretiseret en metode til at tiltrække kunder i stedet for at jage dem.

Rigtig mange selvstændige HADER at sælge, og det gør Jannie også, men for hende er det et overstået kapitel, da hun nu ved hjælp af kundemagnetens metoder har lært, hvordan hun tiltrækker kunder frem for at jage dem.

På dagens netværksmøde vil Jannie give os en introduktion til de 4 emotionelle kundetyper, så vi også kan blive bedre til at tiltrække kunder til vores forretninger.

 

Hemmeligheden bag at tiltrække kunder i stedet for at jage dem er at sikre, at de får en god mavefornemmelse, når de ser din hjemmeside, Facebookside, folder osv. Det interessante og udfordrende er, at det er meget forskelligt, hvad der gør, at bestemte mennesker får en god mavefornemmelse

Kundemagneterne

Efter Jannies oplæg vil der være tid til netværk og sparring med overvejelser, drøftelser og oplevelser i mindre grupper med dine borddamer på baggrund af dagens 'farverige' faglige input.

Arrangementet er opslået i medlemsgruppen på Facebook, hvor du kan tilmelde dig - såfremt du er medlem af netværket.

Julefrokost

Nu hvor vi har hinanden at holde julefrokost med, er det vist på sin plads at lave sådan et arrangement for alle vi fantastiske FYNSKE FRUER 😉 Det er godt nok for egen regning for hver enkelt - men til gengæld har vi fået forhandlet en bragende god pris hjem til os på Bryggeriet Flakhaven (hos Hanne Sandal, som I nok husker fra sidste gang vi mødtes ;-))

Julefrokosten inkluderer 3 serveringer undervejs, og indeholder noget for enhver smag.

Og så har vi da ydermere en god anledning til at få prøvet det store sortiment af øl som skaber en gastronomisk oplevelse - men ellers er der altså også vin, vand mm 😉

Ses vi i Bryggeriet den 9. december? Det tror vi nok at vi gør 😀

Tilmeldingen foregår via medlemssiden på Facebook

 Fredag d. 2. september 2016 kl. 9-12

Bailine, bespisning og bygninger… succes og kaos i min karriere

Vi ses fredag d. 2. september kl. 9:00 til næste netværksmøde, der nærer dit hjerte og gavner din forretning.

Denne gang til et oplæg v/ erhvervskvinden Hanne Sandal, der bevæger sig indenfor mange brancher og har prøvet både at jonglere med store og små tal på bundlinjen. Ærligt åbner Hanne op for oplevelser og erfaringer med indblik i de økonomiske overvejelser og følelser, der har aktiveret beslutninger af betydning for hendes erhvervsliv og hvilken effekt på økonomien og velværet det har haft.

Herefter åbner vi op for en snak rundt om bordene med drøftelser og egne overvejelser med paralleller til Hannes erhvervsliv og hvilken inspiration der ligger i oplægget lige netop for dig og din forretning.

Hvor meget må friheden koste?

De fleste iværksættere, og ikke mindst kvinder der driver egen virksomhed er tiltrukket af at være 'fri som fuglen'. Et erhvervsliv hvor det er DIG der bestemmer... dine arbejdstider, din lønningsseddel, dine kolleger og samarbejdspartnere. Mange erfarer som en del af oplevelsesrejsen og det uforudsigelige liv som selvstændig også at det koster:

  • i antallet af timer lagt i firmaet
  • på pensionen
  • i familien

Dagens indlæg lægger op til mest mulig inspiration, så du kan sætte dine prioriteringer og din forretning op så det matcher dine behov og drømme, og ikke mindst tage diskussionen videre i drøftelserne ved bordene, hvor du og dine borddamer kan byde ind med forslag til konkrete tiltag indbyrdes, baseret for hver jeres unikke situationer/positioner.

Herefter netværk med efterflg. overvejelser, drøftelser og brainstorm på og forslag til konkrete tiltag i mindre grupper med dine borddamer på baggrund af dagens faglige input.

Fredag d. 29. april 2016 kl. 9-12: KICK OFF

KICK OFF - succeskriterierne for selvstændige erhvervskvinder

 

Vi har lagt an til en KICK-OFF der er vores ambitioner værdige med to indlægsholdere efterfulgt af netværk og drøftelser ved bordene.

Vores første oplægsholder er forsker Helle Neergaard.

Helle Neergaard

Helle Neergaard er professor i entreprenørskab på Århus Universitet og co-preneur i en vingård og B&B på Djursland. Hun har specialiseret sig i kvindelige iværksættere og på baggrund af sin forskning vil hun give os et indspark om emnerne:

Hvorfor starter kvinder (ikke) virksomhed?

Hvilken type virksomheder starter kvinder (ikke)?

Hvordan vækster kvinder (ikke) deres virksomheder?

 


Jette

Og vores KICK-OFF fortsætter med dette indlæg

Med vægten lagt på den mentale rejse du begiver dig ud i som iværksætter, kommer forfatteren til bogen ’En iværksætters rejse’ Jette Lund herefter og vil, under overskriften ’Urkraft og drivkraft’, italesætte hvilken rejse du allerede har begivet dig ud på som iværksætter. Med udgangspunkt i en unik mytologisk tilgang, kan du undervejs i foredraget selv følge med og identificere dine dæmoner, dine helte og de bjerge du må bestige.

Efter foredraget har du langt større indsigt i og forståelse af, hvad du møder undervejs og har fået din rygsæk fyldt op med værktøjer, endnu bedre rustet, når du møder modgang og medgang.